Plein in Den Haag wordt bloementapijt vol 'pluk-me-niet-boeketten'

DEN HAAG - Bloemisten hebben woensdag, samen met marktkooplieden en handelaren in groente en fruit het Plein in Den Haag omgetoverd tot bloementapijt. Dit deden ze als ludiek protest tegen de verhoging van het lage btw-tarief.

Volgens de bloemisten en handelaren is de verhoging - van zes naar negen procent - geen goed idee. 'Hierdoor worden bloemen straks een stuk duurder. Met als gevolg veel minder omzet, vooral bij consumenten met een beperkte portemonnee.' De Vereniging Bloemist Winkeliers vreest dat de marges hierdoor dalen en dat dit ertoe leidt dat vijftien procent van de bedrijven verdwijnt. Dat wil de VBW voorkomen.


Om aandacht te vragen voor deze problemen, is een kleurrijke 'pluktuin' van vierhonderd vierkante meter gecreëerd op het Binnenhof. Voorbijgangers kunnen hier uit diverse bloemen hun eigen 'pluk-me-niet-boeket' samenstellen. Aan ieder boeket hangt een boeketkaartje met uitleg over de campagne. Zo hopen de bloemisten dat veel mensen de petitie tegen BTW-verhoging willen tekenen.

Grootste boeket ter wereld

Ook Kamerleden worden in de bloemetjes gezet. Zij krijgen het grootste 'pluk-me-niet-boeket ter wereld' aangeboden en worden geattendeerd op de negatieve gevolgen die de voorgenomen btw-verhoging zal hebben voor de bloemisten.  

KIJK OOK: Schitterende drone beelden van velden in de Bollenstreek

Meer over dit onderwerp:
PLEIN DEN HAAG BLOEMEN
Deel dit artikel: