Koningin Máxima viert 47e verjaardag

DEN HAAG - Koningin Máxima is donderdag jarig. Ze wordt 47 jaar. Uit haar agenda blijkt dat de koningin geen officiële plichtplegingen heeft op haar verjaardag. Dus kan ze thuis, op landgoed de Horsten in Wassenaar, 47 kaarsjes uitblazen.

Máxima werd op 17 mei 1971 als Máxima Zorreguieta geboren in Buenos Aire als dochter van de vorig jaar overleden Jorge Horacio Zorreguieta en María del Carmen Cerruti de Zorreguieta. Ze werkte na haar studie economische wetenschappen in de financiële wereld. Zo had ze een hoge positie bij de Deutsche Bank.

In 1999 ontmoette ze in de Spaanse stad Sevilla haar toekomstige echtgenoot, kroonprins Willem-Alexander met wie ze op 2 februari 2002 in Amsterdam in het huwelijk trad. Het paar kreeg drie dochters.

Maatschappelijk vlak

Máxima heeft allerlei functies op het maatschappelijk vlak. Zo zit ze in de Raad van State, is ze erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Meer Muziek in de Klas, erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken en speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

LEES OOK: IN BEELD: Koninklijke familie schittert op nieuwe foto's

Meer over dit onderwerp:
MAXIMA VERJAARDAG
Deel dit artikel: