Geert Wilders wil meer onderzoek voor hoger beroep

Geert Wilders na de gemeenteraadsverkiezingen (2014) in Den Haag
Geert Wilders na de gemeenteraadsverkiezingen (2014) in Den Haag © ANP
DEN HAAG - Het hoger beroep tegen Geert Wilders moet uitgesteld worden, want de PVV-leider heeft meer onderzoekstijd nodig. Dat zei zijn advocaat Geert-Jan Knoops donderdag tijdens het begin van de elf dagen durende behandeling van het hoger beroep door het gerechtshof in Den Haag.
Wilders staat terecht voor zijn 'minder Marokkanen'-uitspraken. De politicus liet in maart 2014 in grand café De Tijd zijn aanhangers op televisie roepen dat ze 'minder Marokkanen' wilden. Het proces vindt plaats in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.
De PVV-leider zou meer tijd nodig hebben om nader onderzoek te kunnen doen naar het aangiftetraject. Volgens advocaat Knoops krijgt hij alleen een eerlijk proces als het hof hem die kans geeft.
Zwijgrecht
De advocaat-generaal zei donderdag in rechtszaal  het te betreuren dat Wilders zich op zijn zwijgrecht beroept en nodigde hem uit toch het debat aan te gaan. Wilders begon daarop op zijn stoel te draaien. 'Wilt u iets zeggen meneer Wilders?', vroeg de aanklager. 'Niet bepaald nee', reageerde Wilders.
In diverse media heeft Wilders zich eerder al eerder gezegd dat hij zich niets van de uitspraak van de rechter zal aantrekken, ongeacht wat de uitspraak wordt.