Celstraffen voor fatale straatrace in Rijswijk

RIJSWIJK - Twee mannen die een fatale straatrace hielden op de Generaal Spoorlaan in Rijswijk zijn veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook zijn ze vier jaar lang hun rijbewijs kwijt. Dat bepaalde de rechter donderdag. Desley J. (20) en Jessy P. (19) waren vorig jaar in september betrokken bij een aanrijding waarbij een 62-jarige man om het leven kwam.

De twee verdachten zagen een fietser oversteken, maar remden te laat. 'Ik heb te hard gereden. Het is gewoon mijn schuld,' zei Desley twee weken geleden in de rechtbank. Hij reed de fietser aan. Jessy verklaart dat hij de fietser zag oversteken en piepende banden hoorde.

Desley J. en Jessy P. ontkenden dat ze het racen waren. Uit technisch onderzoek blijkt dat de mannen meer dan 90 km/uur hebben gereden, terwijl er op de Generaal Spoorlaan 50 gereden mag worden. De rechter zegt dat de mannen 'zeer onvoorzichtig' hebben gereden. Ze zijn berecht als volwassenen, en krijgen beiden dezelfde straf.Veel familie

De twee mannen waren zelf bij de uitspraak aanwezig. In de zaal zaten ook veel familieleden van de twee. Verder waren er nabestaanden van de doodgereden fietser. Desley en Jessy hoorden hun straf onbewogen aan en liepen daarna de zaal uit. Desley heeft zijn celstraf al uitgezeten, Jessy moet de cel nog in.

Deel dit artikel: