Haagse mediaorganisaties nemen afscheid van wethouder Rabin Baldewsingh

DEN HAAG - Een aantal Haagse mediaorganisaties heeft vrijdag afscheid genomen van wethouder Rabin Baldewsingh. De PvdA-politicus was de afgelopen twaalf jaar verantwoordelijk voor het gemeentelijk mediabeleid.
Baldewsingh was special guest tijdens de eerste Haagse Mediaborrel die Den Haag FM organiseerde. Als afscheidscadeau kreeg Baldewsingh een straatnaambord dat in de centrale redactieruimte van de omroep hangt.
Verder mag de wethouder na zijn vertrek uit de politiek, met hulp van TV West en Den Haag TV, een televisiereportage naar keuze gaan maken. Voor zijn politieke carrière werkte Baldewsingh als journalist voor onder meer MTV Den Haag, NOS/FEDUCO en Omroep Mozaïek.

Trots

Baldewsingh zei in zijn afscheidsspeech dat hij trots is op wat hij met de mediaorganisaties heeft bereikt. 'Jullie hebben mij een betere wethouder gemaakt.' Hij neemt met een 'voldaan gevoel' afscheid van de politiek.
In 1998 werd Baldewsingh voor het eerst gekozen in de Haagse gemeenteraad. In 2006 werd hij wethouder. Vorig jaar verloor Baldewsingh de strijd om het lijsttrekkerschap van zijn partij. Hij besloot daarop uit de lokale politiek te stappen.