Katwijk na bewogen seizoen kampioen van de tweede divisie

KATWIJK - Katwijk is kampioen van de tweede divisie. De ploeg van Jack van den Berg speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen Kozakken Boys, maar dat was voldoende om de titel binnen te slepen. Na het laatste fluitsignaal barstte een waar volksfeest los, dat later wordt voortgezet in Katwijk. Het kampioenschap is de bekroning op een bewogen seizoen van Katwijk.

De wedstrijd bij en tegen Kozakken Boys was bloedstollend spannend. De thuisploeg maakte het meeste aanspraak op de winst, maar doelpunten vielen er uiteindelijk niet. Al kropen de Katwijkers meerdere malen door het oog van de naald. Kilian Berkhout haalde het einde van de wedstrijd niet, vlak voor tijd kreeg hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Er waren ruim 4000 toeschouwers bij de topper.

Katwijk begon perfect aan het seizoen en stond vanaf het begin bovenaan. Onder leiding van Dick Schreuder werden de eerste acht competitiewedstrijden gewonnen. Opvallend was de 5-0 overwinning op Rijnsburgse Boys. Pas bij angstgegner Excelsior Maassluis, eind oktober, kreeg de oranje formatie te maken met het eerste puntverlies (3-0).

Amerika

Eind januari stond Katwijk ruim bovenaan toen als donderslag bij heldere hemel coach Dick Schreuder naar Amerika vertrok. Katwijk zocht naar een opvolger en kwam uit bij ASWH-trainer Jack van den Berg. De start onder Van den Berg was moeizaam en begon met een nederlaag bij GVVV. De week erna herstelden de Krom-bewoners zich tegen regiogenoot FC Lisse.

Een zwarte pagina dit seizoen voor Katwijk was het overlijden van teammanager en oud-spits Sander Molenaar. Bij Molenaar werd in november 2016 een melanoom ontdekt, een vorm van huidkanker. Negatieve uitslagen werden afgewisseld met positieve berichten, maar in november vorig jaar bleek het helemaal mis. De hechte Katwijk-familie kreeg in april een harde tik te verwerken toen hij overleed. De club nam op een indrukwekkende manier afscheid. Zijn vader overhandigde na afloop van de kampioenswedstrijd de schaal aan de oranjehemden.


Blessuretijd

Katwijk won dertien wedstrijden met maar één doelpunt verschil. Daarnaast scoorden ze enorm vaak in de blessuretijd van de tweede helft. Het leverde frustraties op bij de tegenstander en vreugde bij de eigen aanhang. Menigmaal waren het Robert Susan en Marciano Mengerink die in de extra tijd de trekker overhaalden.

LEES OOK: Katwijk draagt titel op aan Sander Molenaar: 'Tranen stonden in mijn ogen'

Deel dit artikel: