Grote verslagenheid na dood leerling (15) Haags Segbroek College

DEN HAAG - Op het Segbroek College in Den Haag is met grote verslagenheid gereageerd op de plotselinge dood van een leerling (15) afgelopen zaterdag. De jongen was een topsportleerling en zat in 3 havo.
Maandag, Tweede Pinksterdag, is tijdens een drukbezochte bijeenkomst op de school stilgestaan bij zijn dood. 'Het verdriet onder ouders en leerlingen is groot', zegt rector Hans Timmermans. Hij spreekt van een noodlottig ongeval. 'Voor leerlingen is maandag en dinsdag professionele hulp aanwezig. Dinsdag zullen wij aandacht besteden aan zijn overlijden. Het derde lesuur vervalt dan.'
Over de toedracht van zijn dood zijn veel vragen. De familie schrijft in de rouwkaart, die de school op de eigen website heeft gepubliceerd, dat de jongen zou zijn overleden door een 'challenge'. Bij een challenge dagen jongeren elkaar online uit tot extreme, gevaarlijke spelletjes.

Geen misdrijf

De politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat de jongen meedeed aan een challenge, maar dat dit ook niet volledig kan worden uitgesloten. Een woordvoerder zegt ook dat er geen sprake is van een misdrijf. De ouders van de leerling hebben nog geen gelegenheid gehad om te reageren.