'Prinsjesdag 2020 kan nog in Ridderzaal'

Ridderzaal Den Haag | Foto Richard Mulder
Ridderzaal Den Haag | Foto Richard Mulder
DEN HAAG - Hoewel de renovatie van het Binnenhof in de zomer van 2020 begint, wordt Prinsjesdag dat jaar waarschijnlijk nog wel gevierd in de Ridderzaal. Dat bleek woensdag bij een debat over de verbouwing van het historische complex.
De gebruikers van het Binnenhof, zoals de Eerste en Tweede Kamer, verhuizen die zomer. Er is nog geen knoop doorgehakt, maar het is niet uitgesloten dat het feestelijk begin van het parlementaire jaar, op de derde dinsdag van september, nog in de historische zaal zal zijn. Over wat er de jaren daarna gebeurt, is nog geen besluit genomen, aldus een woordvoerder van de Eerste Kamer.
De Tweede Kamer boog zich woensdag over de komende renovatie, die tot eind 2025 gaat duren en die begroot is op bijna een half miljard euro. Kamerleden vroegen zich af waar Prinsjesdag tijdens de opknapbeurt van het Binnenhof wordt gehouden. De voorzitter van de Eerste Kamer is ook voorzitter van de zogenoemde Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal (Eerste en Tweede Kamer samen), waar de koning op Prinsjesdag de troonrede houdt.
LEES OOK: