Roeier (72) overleden na val in Aarkanaal

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 72-jarige Alphenaar is donderdag overleden nadat hij tijdens het roeien op het Aarkanaal in Alphen aan den Rijn te water was geraakt. Brandweer-, politie- en ambulancepersoneel was snel naar de plek van het ongeval gekomen, maar kon niet voorkomen dat het slachtoffer overleed, bevestigt een brandweerwoordvoerder.
Het slachtoffer zou in een skiff, een éénspersoonroeiboot, hebben gezeten toen hij door onbekende oorzaak in het water belandde. Een tweede roeier zou de drenkeling uit het water hebben gered. Op de kant zou deze persoon het slachtoffer hebben gereanimeerd. Dat mocht uiteindelijk niet baten.
In het Aarkanaal ligt een onbemande skiff. Duikers van de brandweer hebben in het kanaal gezocht naar een mogelijk tweede slachtoffer. De politie weet niet zeker of er meer mensen bij het roeiongeluk betrokken zijn geweest.

Ooggetuige

Volgens een ooggetuige heeft een andere roeier het slachtoffer uit het water gehaald. 'Ik zag een roeiboot liggen, maar verder niets. Daarna kwam een andere roeier aangevaren, hij kwam onder de brug door. Hij stopte bij de andere boot en sprong het water in', zegt een ooggetuige tegen Studio Alphen, mediapartner van Omroep West.
'Hij haalde een man uit het water, toen heb ik direct de hulpdiensten gebeld. Een motoragent was als eerste ter plaatse, hij gooide zijn motor neer en begon direct met reanimeren.' Volgens de ooggetuige kennen de beide roeiers elkaar goed.