Op het museumstrand van Haags Gemeentemuseum kunst kijken

DEN HAAG - Naar het strand in het museum, je zou het niet verwachten, maar bij het Haags Gemeentemuseum kan dit. Het museum heeft een museumstrand aangelegd. Het is onderdeel van drie zomerse tentoonstellingen, waar de bezoeker kan zien hoe de zee en het strand veel kunstenaars heeft geïnspireerd.

'Het museumstrand ofwel 'Strand-Gem' zal de sfeer ademen van de bekende schilderijen van de Haagse school. Er kan niet gezwommen worden, maar wie verkoeling zoekt, kan op het strand terecht voor een drankje, ijs en een zeemenu', laat een woordvoerder van het museum weten.

De eerste van de drie tentoonstellingen 'Een zomers impressionist', is van de Duitse kunstenaar Max Liebermann, die de Nederlandse kust regelmatig bezocht. Vanaf 7 juli, is de tweede tentoonstelling te zien, namelijk 'De Haagse School op Scheveningen'. Bezoekers zien hoe deze schilders het samenspel van lucht, licht en water wisten te creeëren.

Aan Zee

De derde tentoonstelling heeft de naam 'Aan Zee' en laat werken zien van Piet Mondriaan, Jan Toorop, Jacoba van Heemskerck en Ferdinand Hart Nibbrig. Aan Zee is vanaf 14 juli te zien. De drie tentoonstellingen zijn onderdeel Feest aan Zee, de viering van 200 jaar badplaats Scheveningen.

Meer over dit onderwerp:
STRAND MUSEUM DEN HAAG TENTOONSTELLING
Deel dit artikel: