Cabaretier Paul van Vliet stopt met zondagvoorstellingen

DEN HAAG - Cabaretier Paul van Vliet stopt zondag na zes jaar met zijn zondagvoorstellingen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Hij wil ermee ophouden nu de show nog volop mensen trekt en hijzelf nog zo fit als een hoentje is.

Daarbij zou er nu eigenlijk weer een heel nieuw programma op touw moeten worden gezet en daar gaat de 82-jarige publiekslieveling niet aan beginnen. Van Vliet stopt echter niet met werken. Hij blijft her en der optreden.

Van Vliet heeft ook verschillende andere plannen, zoals de publicatie van een boek met brieven die hij schreef aan mensen die belangrijk voor hem zijn (geweest), of ze nog leven of reeds gestorven zijn.

Schot in de roos

In 2012 begon hij met Zondag in Den Haag om die na drie jaar te verruilen voor Alleen op zondag, die hij dus deze zondag voor het laatst speelt. De zondagmiddagshows bleken meteen bij aanvang een schot in de roos.

De kaarten waren niet aan te slepen en telkens werden er weer nieuwe shows geagendeerd. Van Vliet bracht mixte in zijn programma oud en nieuw werk.

Conference met Beatrix

Paul van Vliet begon al op school met cabaret en bekwaamde zich verder in het métier als student in Leiden. Hij werd daarna professioneel artiest met de oprichting van het cabaret PePijn. In 1966 werd hij in één klap een nationale beroemdheidheid door een op televisie uitgezonden conference in de Ridderzaal, met de net verloofde Beatrix en Claus als hoofdgasten.

In 1971 begon hij een solocarrière waarmee hij het Nederlandse culturele erfgoed zou verrijken met legendarisch geworden types als Bram van de commune en Majoor Kees en chansons als Meisjes van dertien en De zee.

LEES OOK: Cabaretier Paul van Vliet helpt oude liefde aan een baan

Meer over dit onderwerp:
PAUL VAN VLIET DEN HAAG
Deel dit artikel: