The Raspers wint wedstrijd 'Mooiste lied over Scheveningen'

DEN HAAG - De band The Raspers heeft het mooiste lied over Scheveningen gemaakt. 'Het is een heel swingend nummer, waarin ze Scheveningen op een vrolijke manier naar voren brengen', aldus de organisator van het festival, Alexander Serban van Popagenda Scheveningen. De zoektocht naar het mooiste nummer maakt deel uit van het feest vanwege het 200-jarig bestaan van Scheveningen Bad.

‘Echt verrassend dat we gewonnen hebben, hartstikke leuk!’, Robbert Henk Reijenga van The Raspers lijkt nog een beetje beduusd van de winst. ‘Het waren allemaal leuke liedjes, en dat dan uitgerekend wij winnen’, mijmert hij. ‘Maar we waren wel het enige Rock ‘n Roll liedje’. De band speelt normaal covers en doet dat al zo’n 10 jaar. Veel lekker dampende rock, en in die traditie past  ‘Scheveningen’ ook. Tekst loopt door na video.

Volgens de jury komt in het nummer Scheveningen 'alle elementen van Scheveningen' naar voren. Een officieel juryrapport volgt later. 'In de voorrondes werden beoordelingen geuit, in de finale was het zo'n groot feest dat is besloten om alleen de winnaar aan te wijzen. The Raspers hadden gewoon het leukste nummer', aldus Serban.

Parkpop

The Raspers mogen na hun winst het nummer en een videoclip professioneel opnemen. Ook staan ze op het podium op Parkpop. Alle twaalf nummers van de artiesten die in de finale te horen waren, worden gebundeld in een speciaal album. 'Een mooi aandenken'.

LEES OOK: Nationale Theater pakt deze zomer uit met spektakelstuk Ondine

Meer over dit onderwerp:
THE RASPERS SCHEVENINGEN
Deel dit artikel: