Opbouw Race Village Volvo Ocean Race gestart

DEN HAAG - De bouw van de speciale Race Village voor de Volvo Ocean Race is maandag gestart. De organisatie heeft twintig dagen de tijd om ‘een dorp’ uit de grond te stampen waar eind juni tussen de 300.000 en 400.000 bezoekers verwacht worden. De finish van de grootste en zwaarste zeilwedstrijd van de wereld wordt op zondag 24 juni verwacht.
‘Het moet 50.000m2 Race Village worden. Dat staat gelijk aan tien voetbalvelden, maar als je nu kijkt dan vraag je je wel af tot waar dat gaat’, vertelt Simon Keijzer namens organisator TIG Sports. ‘Er zijn al wat werkzaamheden verricht. Zo is een gedeelte in de haven al gebaggerd, zodat de boten, die onderwater zo’n vier meter uitsteken, kunnen aanleggen.’
De zeven deelnemende teams in de Volvo Ocean Race zijn op dit moment in Cardiff, Wales. Daar starten ze op 10 juni voor de tiende etappe naar Göteburg. Op 21 juni start vanaf daar de laatste etappe: een sprint van ongeveer drie dagen richting het eindpunt: Scheveningen Haven.

Gratis

De Race Village is vanaf zondag 24 juni tot en met zondag 1 juli iedere dag geopend om 10.00 uur. Toegang is gratis. Onder andere Racoon en Chef’Special komen optreden tijdens het evenement.