Autodief razendsnel gevonden dankzij 'Zoek mijn iPhone'

NOOTDORP - Een ooggetuige van een autoroof maandagmiddag heeft de politie geholpen de dief snel te vinden. Alphenaar Amrish Raghosing zag volgens eigen zeggen hoe een vrouw uit haar auto werd getrokken en de dief er op hoge snelheid vandoor ging richting Den Haag. Dankzij zijn hulp wist de politie de auto snel te traceren: 'Via de 'Zoek mijn iPhone'-functie konden we precies zien waar de man heen ging', vertelt Raghosing aan Omroep West.

Maandagmiddag houdt een 33-jarige man een auto aan op de A20 bij Kleinpolderplein. Raghosing zit in de auto daarachter en ziet het volgens eigen zeggen allemaal gebeuren: 'Ik zag een man rustig naar de auto lopen en dacht eerst dat hij en de bestuurster van de auto elkaar kenden. Totdat hij zijn hand door het openstaande raampje stak en van binnen de deur opendeed', vertelt Raghosing.

'De vrouw gilde en werd naar buiten getrokken, waarna hij er met de auto vandoor ging.' Volgens Raghosing werd de vrouw ook bedreigd met een mes, maar dat kan de politie niet bevestigen. 'Ik heb mijn auto langs de kant gezet en ben uitgestapt om de vrouw te helpen. Daarna heb ik de politie gebeld. Die was snel ter plaatse', vervolgt Raghosing.

Zoek mijn iPhone

'De telefoon van de vrouw lag nog in de auto. Daardoor kwam ik op het idee de 'Zoek mijn iPhone'-functie te gebruiken. De vrouw heeft ingelogd op mijn telefoon en zo kon de politie precies zien waar de man was.' Een woordvoerder van politie bevestigt dat zij zijn geholpen door een derde bij het opsporen van de auto.

De tocht ging via de A13, de A4 en de A12 naar Zoetermeer, waarbij de verdachte verschillende auto's raakte. Ter hoogte van Nootdorp stopte hij ineens en liep hij naar het spoor. Daar wachtte de man op een trein die hem vervolgens aanreed.

Meer over dit onderwerp:
AUTODIEF NOOTDORP
Deel dit artikel: