Nieuws

Drie arrestaties na granaat en kogelregen Delft

DELFT - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie mensen aangehouden vanwege de geweldsincidenten in Delft. Ook zijn er twee huizen in de regio doorzocht. Meer kan de politie op dit moment niet zeggen, omdat de verdachten 'in beperkingen' zitten. Dat betekent dat ze niet met de buitenwereld mogen praten, maar alleen met hun advocaat.
Dinsdag werd Delft in alle vroegte voor de derde keer in vijf weken tijd opgeschrikt door een geweldsincident. Eerst waren coffeeshops en een zonnestudio het doelwit. Dinsdag was het raak bij een juwelenzaak en een café. Die zijn door de Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt voorlopig gesloten.
De serie geweldsincidenten begint in mei. Toen werden coffeeshop The Future en zonnestudio Sunstyle aan de Peperstraat doorzeefd met kogels. Een week later ontplofte er een handgranaat bij dezelfde coffeeshop. Ook lag er toen een handgranaat bij een andere coffeeshop, The Game in de Breestraat.

Onderzoek gaat verder

Burgemeester Van Bijsterveldt van Delft is blij, en noemt het 'goed nieuws'. Ze voegt daaraan toe: 'politie en OM gaan door met hun onderzoek. Ik wacht die ontwikkelingen af en deze volg ik met zeer grote belangstelling. Tips zijn overigens nog altijd welkom.'