Robin Haase sneuvelt in Rosmalen, Bertens door in dubbel

DEN HAAG - Robin Haase is uitgeschakeld in de tweede ronde van het tennistoernooi van Rosmalen. De Hagenaar, die als zesde was geplaatst in Brabant, ging in twee sets onderuit tegen de Australier Bernard Tomic. Het werd 3-6, 7-5.

Haase, de nummer 44 van de wereld, had voor het eerst in drie jaar de tweede ronde bereikt in Rosmalen. Tomic, twee jaar geleden nog de nummer 17 van de wereld maar inmiddels afgezakt naar de 181ste plaats, had aan een break in de eerste set genoeg. In de tweede set kwam de Australier opnieuw een break voor. Haase wist meteen terug te breken, maar verloor op 5-5 opnieuw zijn servicebeurt, waarna Tomic de partij kon uitserveren.

Het verlies voelde voor Haase toch niet als een schande. 'Tomic is een heel complete speler. Hij heeft veel balgevoel en een ongelooflijke oog-hand-coördinatie.'

Kiki Bertens

Kiki Bertens haalde met haar Belgische partner Kirsten Flipkens de halve finale in het dubbelspel. Het tweetal, als tweede geplaatst, was te sterk voor het Nederlandse duo Aranxta Rus/Eva Wacanno: 6-0, 6-3. De partij was met 53 minuten klaar.

Donderdag spelen Bertens en Flipkens weer tegen elkaar in de tweede ronde van het enkelspel.

Meer over dit onderwerp:
ROBIN HAASE TENNIS ROSMALEN
Deel dit artikel: