Team Brunel wint in Gotenburg, spannende finish in Scheveningen

DEN HAAG - De Volvo Ocean Race gaat een spannende finish in Scheveningen tegemoet. Team Brunel won donderdag de tiende ettape in Gotenburg en staat nu gelijk met Dongfeng en Mapfre.

Na een bloedstollende race kwam Team Brunel donderdagavond om 22.42 uur binnen in de haven van Gotenburg. Mapfre finishte op maar twee minuten achterstand.

'We hebben het als team fantastisch gedaan', laat schipper Bouwe Bekking vanaf zijn jacht opgetogen weten. 'Dit is een resultaat waarvan we niet hadden durven dromen. De druk was hoog in de slotfase, maar we hebben de boot aan de gang kunnen houden zonder gekke dingen te doen. We hielden het hoofd koel.'


Mapfre

De Spaanse boot Mapfre kwam donderdag als tweede over de finishlijn. De achterstand op Team Brunel was minder dat twee minuten. Door dit resultaat beginnen beide teams met 65 punten als koplopers aan de laatste etappe. Team AkzoNobel van de Nederlandse schipper Simeon Tienpont kwam als derde in Gothenburg binnen, circa negentien minuten later dan Brunel.

Het Dongfeng Race Team, met Carolijn Brouwer aan boord, begon als klassementsleider aan de tiende etappe. De Chinese boot eindigde als vierde in Zweden. Dat betekent dat ook Dongfeng, met 64 punten en nog een bonuspunt te goed, met officieus hetzelfde aantal punten als Brunel en Mapfre aan de laatste opdracht begint.


Over anderhalve week in Den Haag

De race om de wereld begon vorig jaar oktober in het Spaanse Alicante. Daarna voeren de boten via Lissabon naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Na een reis om de wereld komen ze over anderhalve week aan in Den Haag. Zie de gehele route van de Ocean Race in de afbeelding hieronder.

Route Volvo Ocean Race (Afbeelding: Volvo Ocean Race)

In de Omroep West-serie Volvo Ocean Race, de finish in Scheveningen, blikken we vooruit op de aankomst van de grootste zeilrace ter wereld in de Scheveningse haven.

MIS NIETS VAN DE VOLVO OCEAN RACE VIA OMROEP WEST

LEES OOK:

Meer over dit onderwerp:
VOLVO OCEAN RACE DEN HAAG
Deel dit artikel: