Instellingen

Subsidies uitgereikt voor initiatieven om Hagenaars in beweging te krijgen

Winnaars Haags Sportinitiatief 2018
Winnaars Haags Sportinitiatief 2018 © Richard Mulder
Winnaars Haags Sportinitiatief 2018
Winnaars Haags Sportinitiatief 2018 © Richard Mulder
Winnaars Haags Sportinitiatief 2018
Winnaars Haags Sportinitiatief 2018 © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft weer subsidies uitgereikt aan initiatieven die Hagenaars in beweging brengen. Inwoners van de stad konden stemmen op hun favoriete initiatief, waarvan er 24 een subsidie van maximaal 10.000 euro hebben gekregen. Tijdens de Stadsspelen in Sportcampus Zuiderpark werden de 'winnaars' bekendgemaakt en de cheques uitgereikt.
Waar vorig jaar tien initiatieven geld ontvingen, zijn dat er dit jaar maar liefst 24. Met het geld wordt door sportverenigingen of burgers in verschillende wijken en voor verschillende doelgroepen sportevementen georganiseerd. Bijvoorbeeld taekwondo voor kleuters, maar ook sporten speciaal voor doven en slechthorenden.
De afgelopen twee jaar hebben al tientallen verenigingen en particulieren subsidie ontvangen voor hun Haags Sportinitiatief.

Groot feest

De winnaars werden zaterdag bekendgemaakt tijdens de afsluiting van de Stadsspelen in en rondom Sportcampus Zuiderpark. In mei en juni zijn in elk stadsdeel sportieve evenementen voor jong en oud georganiseerd. Dit weekend wordt het evenement met een groot feest afgesloten.