Echtpaar van 87 en 88 jaar beroofd van handtas

DEN HAAG - Een echtpaar van 87 en 88 jaar is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een beroving. Ze liepen naar huis over de Aaltje Noordewierstraat in Den Haag. Bij thuiskomst ontdekte de vrouw dat haar handtas uit een fietstas was gestolen. De daders zijn mogelijk drie vrouwen, die achter het echtpaar liepen.

Tijdens de wandeling liep de vrouw met haar fiets aan de hand. Haar man liep naast haar met een rollator. Ze liepen zo langzaam, dat ze het vreemd vonden dat de drie vrouwen hen niet inhaalden. Uiteindelijk gingen de drie het 1e Strausspad in en wandelde het echtpaar door naar huis.

Daar ontdekte de vrouw dat haar handtas uit haar fietstas was verdwenen. Ze fietste meteen terug naar het 1e Strausspad en zag daar de vrouwen nog lopen. Eén van hen kwam net uit de bosjes. De bejaarde vrouw vroeg hen of ze iets van de diefstal afwisten, maar dat ontkenden ze.

Tas in de bosjes

De gealarmeerde politie vond later de handtas van de vrouw terug in de bosjes bij het 1e Strausspad. Haar bankpas en geld waren er uit gehaald. Andere waardevolle spullen zaten er nog wel in. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de diefstal.

LEES OOK: Gewelddadige straatrovers in Pijnacker maken horloge buit

Deel dit artikel: