West Wekker: einde noodverordening Noordwijkse wijk Boerenburg

De afgelopen week was er meerdere keren brand rondom het Rederijkersplein in Noordwijk
De afgelopen week was er meerdere keren brand rondom het Rederijkersplein in Noordwijk © Flashligt Fotografie
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is maandag, het begin van een nieuwe werkweek. In de West Wekker lees je het belangrijkste nieuws van afgelopen avond. Zo is de noodverordening in Noordwijk niet meer van kracht en sluit opnieuw een vestiging van Hans Struijk Fietsen in Den Haag.
1. Noordwijk terug naar normaal na noodverordening
De noodverordening in Noordwijk die sinds begin deze maand actief was, is afgelopen nacht verlopen. Burgemeester Jan Rijpstra kondigde de verordening af na onrust op en rond het Rederijkersplein in de wijk Boerenburg. De afgelopen anderhalve week zijn er meerdere aanhoudingen verricht, maar niemand bleef lang vastzitten.
2. Hans Struijk The Globe gaat ook dicht
De vestiging van Hans Struijk Fietsen in The Globe in Den Haag gaat ook dicht. Deze vestiging werd gezien als het vlaggenschip van de keten. Het Belgische moederbedrijf zette de keten Hans Struijk in de verkoop omdat het met de eigen cijfers niet goed gaat.
3. De Westland Kros trekt ruim 6000 mensen: 'Het was waanzinnig'
Het Westland liep dit weekend weer uit voor De Westland Kros. Naast de in het Westland bekende Kromme Jongens waren er ook optredens van Nielson, Miss Montreal én hoofdact Kensington, dat speciaal vanwege het vijfjarig jubileum naar Naaldwijk was afgereisd. 'Het was waanzinnig', blikt Frank Bierkens, één van de organisatoren terug op het weekend.
4. Deelnemers Volvo Ocean Race verheugen zich op Scheveningen
Met nog maar één etappe van 700 zeemijlen te gaan is de ontknoping van de Volvo Ocean Race enorm spannend. Twee boten staan aan kop en maken dus de meeste kans op de eindoverwinning: Mapfre en de Nederlandse boot van Team Brunel. Aankomende zondag is de finish op Scheveningen.
Weer: Het is vandaag een grijze dag. Van tijd tot tijd kan er lichte regen vallen. Vanmiddag kan heel af en toe de zon doorbreken. Het wordt zo'n 19 graden.
Vanavond op TV West: Water in zicht
In de nieuwe achtdelige serie Water in Zicht gaan we op ontdekkingsreis naar water in een deel van Zuid-Holland. We hebben spontane ontmoetingen in de natuur en stad afgewisseld met mooie verhalen van bijzondere mensen die werken met water. Een pure serie, waarin het water tegen je televisiescherm aanklotst.