Dit weekend met de trein naar een evenement? Er zijn werkzaamheden!

Archief
Archief © Coen van Kranenburg/ProRail
DEN HAAG - Komend weekend wordt er op meerdere plekken gewerkt aan het spoor. Mocht je van plan zijn om met de trein te reizen dan is het zaak goed voorbereid op pad te gaan. Er zijn werkzaamheden op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda en Utrecht Centraal - Den Haag Centraal.
Er rijden geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Wil je naar Roze Zaterdag in Gouda dan kun je gebruik maken van de bussen. Je bent dan wel een kwartier tot een half uur langer onderweg.
In Den Haag is dit weekend Parkpop en op Scheveningen is de finish van de Volvo Ocean Race. Zaterdag en zondag rijden er geen treinen tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal. Ook hier heeft NS voor alternatieven gezorgd. Er rijden zowel snel- als stopbussen tussen Utrecht, Gouda en Den Haag. Verder rijden er taxibussen tussen Gouda en Goud Goverwelle. Je kunt ook omreizen via Schiphol en Leiden. In alle gevallen ben je kwartier tot drie kwartier extra reistijd kwijt.

'Er zijn heel veel evenementen'

Je vraagt je natuurlijk af; houden NS en ProRail geen rekening met de evenementen? Volgens een woordvoerster van NS gebeurt dat wel degelijk. Er wordt een evenementenkalender bijgehouden om te bepalen of werkzaamheden op een bepaald traject uitgevoerd kunnen worden. 'Maar tegenwoording zijn er heel veel evenementen en wordt het steeds moeilijker om iedereen tevreden te houden', zegt ze.
NS kijkt altijd of er voldoende capaciteit is om mensen naar een evenement te vervoeren. Ook wordt er ingeschat hoeveel vervangende bussen er nodig zijn. Voor de werkzaamheden van dit weekend is er ook zo'n afweging gemaakt. Het is niet te voorkomen dat reizigers enige hinder ondervinden. 'Anders zou ProRail nooit meer werkzaamheden kunnen uitvoeren', aldus de woordvoerster.