Instellingen

Nieuwe tegenslag voor Solar Boat Team TU Delft: accu vat vlam

De brandweer werd gewaarschuwd.
De brandweer werd gewaarschuwd. © Regio15

DELFT - Het zit de leden van het Solar Boat Team van de TU Delft niet mee. Vorige week mislukte een test op recreatiegebied De Vlietlanden en raakte de boot beschadigd. En maandagavond brak er brand uit in het gebouw aan de Stevinweg waar de boot wordt hersteld.

Een bak accu's bleek vlam te hebben gevat. Hoe dit kon gebeuren, is niet bekend. Het gebouw werd daarop ontruimd. Twee mensen zijn nagekeken door ambulancepersoneel omdat zij rook hadden ingeademd. Rond 01.00 uur werd het gebouw weer vrijgegeven.

Het wereldkampioenschap Solar Boat Racen bestaat uit vijf wedstrijden. De eerste race was vorige maand in het Friese Akkrum. Daar eindigde het Delftse team als tweede.Op 22 en 23 juni wordt in Purmerend de tweede race gevaren.

'Laten zien wat je kunt bereiken met duurzame energie'

Het WK winnen is belangrijk voor het Delftse Solar Boat Team. En niet alleen vanwege de eer. 'Het WK is voor ons een manier om eigenlijk aan de rest van de wereld te laten zien wat je kunt bereiken met duurzame energie', legt Paul Schellekens uit. 'We willen laten zien dat je, wanneer je heel efficiënt omgaat met je energie, je er heel veel uit kunt halen.'