Opgefokte overvaller slaat toe bij avondwinkel in Den Haag

DEN HAAG - Een medewerker en drie klanten van avondwinkel en slijterij De Laak aan de Goeverneurlaan in Den Haag zijn het slachtoffer geworden van een opgefokte overvaller. Die heeft zijn vuurwapen in de nek van één van de slachtoffers gezet en is er vandoor gegaan met geld uit de kassa.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 19 juni. Meer zaken zijn hier vinden.

Op zaterdagavond 14 april rond 22.30 uur is de medewerker samen met drie klanten in de winkel. Plotseling komt een in het donker geklede man binnen. Hij heeft een vuurwapen bij zich, roept meteen om geld en gooit wat spullen van de toonbank. De medewerker denkt in eerste instantie dat het een grap is en doet daarom niks.

Dat verandert als de overvaller naar hem toe komt en het vuurwapen tegen zijn nek zet. Dan besluit het slachtoffer om mee te werken. Hij krijgt een gele tas van Jumbo in zijn handen gedrukt en moet daar het geld uit de kassa in stoppen. De overvaller blijft continu dreigen met zijn wapen en komt zeer opgefokt over.

Vlucht op de fiets

Als het geld in de tas zit, rent de overvaller naar buiten. Hij stapt daar op de fiets en rijdt weg over de Allard Piersonlaan, in de richting van de Paets van Troostwijkstraat. De slachtoffers blijven geschrokken achter. Met de medewerker van de winkel gaat het inmiddels beter. Hij vindt het nog wel lastig om achter de kassa te staan en werkt het liefst niet ’s avonds.

De dader is een man met een vrij stevig postuur. Hij heeft zijn gezicht continu bedekt maar hij is mogelijk wel te herkennen aan zijn kleding: onder andere een zwarte jas van Adidas met een capuchon. Daar overheen draagt hij een bodywarmer, vermoedelijk met het logo van voetbalclub Olympique Marseille. Zijn zwarte broek is van Nike. Verder draagt zwarte schoenen met een dikke witte zool en witte veters, zwarte handschoenen en een zwarte schoudertas.

Herkent u de verdachte of heeft u hem die avond gezien?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel dit artikel: