Streekvervoer vanaf maandag voor onbepaalde tijd plat

DEN HAAG - Vanaf komende maandag ligt het streekvervoer voor onbepaalde tijd stil vanwege een staking. Dat maakt vakbond FNV dinsdag bekend. Hierdoor zullen er nauwelijks bussen rijden in heel Nederland. CNV Vakmensen rept vooralsnog van een 'driedaagse staking'.

De afgelopen weken werd er al geregeld gestaakt voor een betere cao voor de werknemers in het streekvervoer. De chauffeurs willen onder andere vermindering van de werkdruk en een fatsoenlijke loonsverhoging.

Volgens de FNV willen de werkgevers ook na de stakingen van de afgelopen tijd niet toegeven. 'Daarmee kiezen zij zelf voor een verharding van de acties in het streekvervoer', aldus Paula Verhoef, onderhandelaar namens FNV. De FNV probeert deze week alsnog tot een oplossing te komen met werkgevers en concrete afspraken te maken over de werkdruk en loon.

Eerdere stakingen

Begin mei verzamelden duizenden stakende buschauffeurs zich op het Malieveld in Den Haag tijdens een 48-uursstaking. Omdat de werkgevers toen al geen gehoor gaven gingen de stakingen verspreid over het land in estafettestakingen door.

Onder andere buschauffeurs van Arriva en Connexxion leggen het werk neer. HTM-trams en bussen rijden wel als gebruikelijk, de HTM-medewerkers vallen onder een andere cao.  

LEES OOK: Buschauffeurs krijgen plaspauze, maar staking gaat gewoon door

Meer over dit onderwerp:
BUS STREEKVERVOER OPENBAAR VERVOER
Deel dit artikel: