Pijnackers raadslid van Gemeentebelangen overleden

Bartjan Kerklaan.
Bartjan Kerklaan. © Lyanne Oussoren-Reuser
PIJNACKER-NOOTDORP - Het Pijnackerse raadslid Bartjan Kerklaan (64) van Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp (GBPN) is overleden. Kerklaan was al enige tijd ernstig ziek en overleed maandag aan de gevolgen van asbestkanker. In maart van dit jaar werd hij nog met voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad.
Het verdriet binnen de fractie na het verlies van Kerklaan, die in april vorig jaar de diagnose kreeg, is groot. 'We wisten het dus al een jaar, maar Bartjan bleef aan het werk. De laatste zes weken ging het wel hard achteruit en dat drukte ons weer met de neus op de feiten. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Jose, zijn kinderen en familie, zegt fractievoorzitter Ina Mantjes van GBPN tegen Omroep West.
Kerklaan was binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp een bekend figuur, zo benadrukt Mantjes dinsdag. 'Hij stond heel dicht bij de mensen, ook door al zijn maatschappelijke functies. Als er zaken speelden, ging hij altijd naar de mensen toe.'

Hubo

Kerklaan werd geboren in 'de S-bocht van Delfgauw' en was veertig werkzaam bij het bedrijf van zijn vader: N.J. Kerklaan Doe Het Zelf. Later nam hij het bedrijf , nu beter bekend als Hubo Delfgauw, over. Hij deed dat samen met zijn broer.
Het raadslid was ook actief in het verenigingsleven in de gemeente. Zo was hij onder meer betrokken bij het Oranje Comité en bij de winkeliersvereniging Pijnacker Paraat.

Raad

Officieel zou de geboren Delfgauwenaar pas eind juni afscheid nemen van de raad, maar zijn gezondheid ging de laatste tijd hard achteruit. Daarom nam hij 31 mei al afscheid van de gemeenteraad in Pijnacker-Nootdorp.
Op zijn eigen verzoek stond Kerklaan in maart van dit jaar op een onverkiesbare plek bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar hij kwam toch in de raad met voorkeursstemmen. Vorig jaar werd hij nog benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.