FNV gaat met mensen op straat in gesprek over 'te strenge' pensioenregels

DEN HAAG - FNV-leden gaan woensdag in het centrum van Den Haag de straat op om met voorbijgangers in gesprek te gaan over hun pensioen. Aanleiding van de gesprekken is het overleg in de Tweede Kamer over pensioenen, dat woensdagmiddag plaatsvindt.

Tijdens het Tweede Kamerdebat overleggen de politieke partijen onder andere over de rekenregels voor de pensioenen. Volgens FNV zijn deze regels nu 'te streng', waardoor pensioenuitkeringen niet kunnen meestijgen met de lonen.

Tijdens de straatgesprekken willen de leden graag aan voorbijgangers vertellen dat het belangrijk is goede afspraken over hun pensioen te maken. Ook willen zij aankaarten dat een pensioen voor iedereen toegankelijk moet zijn, voor zowel de zpp'ers als de vaste contracten. De FNV vindt dat de AOW-leeftijd bevroren moet worden op 66 jaar.

Bezettingen

Begin mei hadden actievoerende FNV-leden de partijbureaus van VVD, D66 en CDA bezet om aandacht te vragen voor de strenge rekenregels. De actievoerders hebben die kantoren gekozen, omdat die partijen in de regering zitten en de regering streeft naar individuele pensioenpotjes.

LEES OOK: Demonstratie FNV in Den Haag: 'Nu is het onze beurt'

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG FNV ACTIE PENSIOEN TWEEDE KAMER
Deel dit artikel: