Met spoed gezocht: hongerige Rijswijkse jongeren

Rijswijkse jongeren kunnen morgen aan de pizza op kosten van de gemeente. Archief
Rijswijkse jongeren kunnen morgen aan de pizza op kosten van de gemeente. Archief © Cesare Abbate/EPA
DEN HAAG - Gratis pizza eten op kosten van de gemeente. Wie wil dat nou niet? Er zijn wel drie voorwaarden: je moet tussen de 12 en 18 jaar oud zijn, in Rijswijk wonen en morgenavond (woensdag) twee uurtjes meepraten. De gemeente wil namelijk weten wat jongeren vinden van de speel-, sport- en chillplekken bij hen in de buurt.
'De gemeente wil de kadernota spelen gaan vernieuwen', legt een woordvoerder uit. 'Wij willen bij de jongeren ophalen hoe zij tegen de buitenruimte aankijken. En die informatie willen we gebruiken voor het opstellen van een nieuwe kadernota.'
En met de informatie gaat de gemeente dan ook echt aan de slag. Of, moeilijker gezegd: 'Dat komt in het bestuurlijke traject terecht. De uitkomsten gaan naar het college. Ambtenaren maken voorstellen en dan gaan ze naar de raad. We zitten nog maar aan het begin van het traject, het is echt nog inventariseren.'

Wat zit er op die pizza's?

De bijeenkomst wordt gehouden in het oude raadhuis, aan de Laan Hofrust 4 in Rijswijk. 'Je krijgt nu de kans om mee te denken, laat dat niet zomaar voorbij gaan. laat je stem horen en vertel ons wat jullie belangrijk vinden!', schrijft de gemeente in haar uitnodiging.
Aan die oproep lijkt nog niet massaal gehoor te zijn gegeven. 'Er kunnen wel zo'n 50 jongeren in, dat moet zeker lukken. Maar er is nog niet echt veel belangstelling voor. Totnutoe hebben we twee aanmeldingen', zegt de woordvoerder. Misschien kan hij de jeugd naar de bijeenkomst lokken door alvast te verklappen wat er op de van gemeentewege verstrekte pizza's zit? 'Nee, dat weet ik echt niet, geen idee.' Dus, wil jij je laten verrassen, heb jij zin in praten èn in pizza, dan kan aanmelden hier.