Theoriecursus en reactietest: senioren krijgen opfriscursus autorijden

DEN HAAG - Autorijden, het lijkt zo vanzelfsprekend, maar naarmate je ouder wordt, blijkt het soms best lastig op de weg. Om de ouderen te helpen start de gemeente Den Haag samen met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus autorijden voor senioren. Maar voordat de ouderen de weg op gaan, moet eerst de theorie worden bijgespijkerd.
Naast de theorie worden ook de ogen en het reactievermogen getest. Daarna is het tijd voor het echte werk en gaan de cursisten onder begeleiding van een rij-instructeur de weg op.
Volgens wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie Robert van Asten (D66) is de cursus een goede manier om het verkeer weer veiliger te maken. 'Helaas zien we het aantal verkeersslachtoffers weer stijgen', aldus Van Asten. 'Ik denk dat we dat moeten gaan omdraaien. Iedereen heeft daar zijn eigen taak in en senioren willen graag in de auto blijven rijden.'

Opnieuw de lesauto in

De cursus is puur informatief, dus de cursisten kunnen niet hun rijbewijs kwijtraken. Als blijkt dat iemand echt een gevaar op de weg is, adviseert Veilig Verkeer Nederland dringend de lesauto weer in te stappen.