Brand in jeugdzorginstelling

© Pieter Kuipers, Omroep West
LEIDSCHENDAM - In jeugdzorginstelling Schakenbosch in Leidschendam woedde woensdagochtend korte tijd brand. In de instelling, waar jongeren met gedragsproblemen tijdelijk wonen, had een matras vlam gevat. Het pand aan de Bouwlustweg moest vanwege de brand tijdelijk worden ontruimd.
De brandweer is met een hoogwerker ter plaatse gekomen, omdat die met een ventilator de rook uit pand moest zien te krijgen. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben drie mensen rook ingeademd. Zij zijn ter plaatse nagekeken door ambulancemedewerkers maar hoefden niet naar het ziekenhuis, zegt hij tegen Omroep West.
Toen de brandweer aankwam, hadden bedrijfshulpverleners de instelling al ontruimd. De brandweer heeft vervolgens de brandende matras geblust. Volgens een woordvoerder van Schakenbosch waren er maar weinig mensen aanwezig, omdat de meeste jongeren al naar school waren. 'De brand was in een kamer van een cliënt', zegt zij. 'We hebben geen idee van de oorzaak van de brand.' De politie kon woensdagochtend nog niet zeggen of ze onderzoek gaan doen naar de brand in de instelling.