Celstraf voor ex-raadslid Khalid T. voor seks met 13-jarig meisje

GOUDA - Voormalig PvdA-raadslid en oud-basisschooldirecteur Khalid T. uit Gouda is donderdag veroordeeld tot acht maanden omdat hij seks had met een destijds 13-jarig meisje. Ook moet hij een schadevergoeding betalen van 1.500 euro. Khalid T. heeft inmiddels aangekondigd tegen het vonnis in beroep te gaan.

Het Openbaar Ministerie had 15 maanden cel geëist. Voor het onttrekken aan het ouderlijk gezag is geen bewijs.De twee brachten afgelopen augustus de nacht door in het Campanile hotel in Gouda. Ze hadden elkaar leren kennen via een advertentie op een sekssite. T. heeft altijd volgehouden dat hij dacht dat ze 21 was.

Volgens het meisje had ze in het hotel seks met T. Die ontkent dat. Hij zegt een kamer geboekt te hebben voor haar alleen, omdat zij anders een nacht dakloos zou zijn. T. deed dat 'uit goedheid', volgens hem kon het meisje nergens heen en had ze ruzie met haar ouders.

'T. had beter moeten weten'

Zelf is hij vervolgens naar huis gegaan, verklaarde hij, om haar de volgende ochtend weer op te halen en af te zetten op het station.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden vijftien maanden cel tegen T., waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De officier van justitie nam hem vooral kwalijk dat iemand in zijn positie - als volwassen man en directeur van een basisschool - beter had moeten weten.  

'T. is publiekelijk berecht'

De advocate van T. vindt dat hij vrijgesproken moet worden. Ze noemt de verklaringen van het meisje tegenstrijdig. Ook vindt ze dat T. al veroordeeld is door de media: 'Hij is publiekelijk al berecht. Zijn leven is vermorzeld', zei ze tijdens het proces.


LEES OOK:


Deel dit artikel: