Liever een drol in een bakje dan poep in een zakje

VOORBURG - Hondenbezitters gooien ruim 2,5 miljard plastic poepzakjes weg per jaar, waarvan de meeste niet goed afbreekbaar zijn. Slecht voor het milieu dus, zegt Edwin Paardekoper van DierenartsKiezen in Voorburg. Daarom bedacht hij een milieuvriendelijk alternatief: een afwasbaar poepbakje. 'Het kan in de afwasmachine en gaat zeker tien jaar mee!', aldus de bedenker.

Het is ergenis nummer één voor velen: hondenpoep op straat, de stoep of speelpleintjes. Hondenpoepzakjes zouden de uitkomst zijn. Maar echt duurzaam is het niet.

Volgens Edwin Paardekooper van DierenartsKiezen.nl is een broodtrommel in de vorm van een hondendrol het antwoord. 'Daarmee kan je de drol eenvoudig opscheppen en daarna in de prullenbak gooien.'

'Liever een poepzakje'

Als echte hondenkenner mag Christine Pragt van hondenuitlaatservice Pragt in Leidschendam het bakje testen. Haar eerste reactie: 'Heel leuk bedacht en erg origineel!'. Maar of het ook handig is? 'Ik mis een haakje om het aan mijn broek te kunnen hangen.'

Het is dus nog maar de vraag of zij het bakje iedere dag mee huis zal nemen om daar af te wassen. 'Ik gebruik liever het poepzakje, dat vind ik toch fijner. Dan heb ik tenminste mijn handen vrij', aldus Pragt.

Groene poepzakjes beter afbreekbaar

Maar dat maakt Paardekooper niet uit, want het is vooral bedoeld als ludieke actie: 'Ik wil mensen er zo bewust van maken dat er verschillende soorten zijn. De rode zakjes bijvoorbeeld zijn slecht afbreekbaar. Maar de groene zakjes weer niet. Dus als mensen die kiezen hebben we alweer een stuk gewonnen'.

Hondenpoepzakjes van biologisch materiaal zouden volgens Paardekooper een goede oplossing zijn. 'Anders zou ons hondenpoepbakje wel eens het laatste redmiddel kunnen zijn', aldus de bedenker van het product.

LEES OOK: Haagse Verlanglijstje: vlaggetjes tegen de hondenpoep in Mariahoeve

Meer over dit onderwerp:
HONDENPOEP AFWASBAAR POEPBAKJE
Deel dit artikel: