De boten zijn op weg naar Den Haag; wint Brunel de Volvo Ocean Race?

DEN HAAG - In de Volvo Ocean Race hebben de boten voor de laatste keer het ruime sop gekozen. Team Brunel is met het Spaanse Mapfre en Chinese Dongfeng verwikkeld in een strijd om de eerste plaats en moet deze etappe alle zeilen bijzetten. Een van de kapers op de kust is de Nederlandse Carolijn Brouwer, als haar team Dongfeng wint is ze de eerste vrouw die de zeilrace om de wereld op haar naam mag schrijven.

Het is te hopen voor de Nederlandse watersportliefhebbers dat Brunel de wind in de zeilen heeft en met voorsprong op de rustige Noordzee aankomt. Schipper Bouwe Bekking denkt anders dat het ‘een loterij’ wordt en dan moet de Nederlandse equipe het over een andere boeg gooien.

Het zou voor Team Brunel crue zijn als ze alsnog het schip ingaan nadat ze in de laatste vier races zijn teruggekomen van een enorme achterstand. Waar de andere Nederlandse boot AkzoNobel in de een na laatste etappe nog de wind uit de zeilen nam van concurrent Dongfeng door voor ze te eindigen en zo Brunel hielp, is de boot van Bekking nu geheel op zichzelf aangewezen.
Mis niets van de laatste etappe via ons liveblog.

MIS NIETS VAN DE VOLVO OCEAN RACE VIA OMROEP WEST
LEES OOK:

Meer over dit onderwerp:
VOLVO OCEAN RACE TEAM BRUNEL BOUWE BEKKING
Deel dit artikel: