Na twee tegenslagen, nu toch 'lichtpuntje' voor Solar Boat Team Delft

DELFT - Het Solar Boat Team van de TU Delft heeft na twee tegenslagen eindelijk de wind weer in de rug. Het team heeft de schade die maandagavond aan de accu van de boot ontstond bij een brand weten te herstellen. Net op tijd, want vrijdag begint in Purmerend de tweede race van het wereldkampioenschap Solar Boat Racen.
Dinsdagochtend bleek de accu van de zonneboot vlam te hebben gevat. De accu moest worden vervangen, maar wonderlijk genoeg was er na de brand geen schade aan de boot zelf. Hoe de brand heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.
De brandende accu was de tweede tegenslag voor het Solar Boat Team in korte tijd. Een week eerder mislukte een test op recreatiegebied De Vlietlanden en raakte de boot beschadigd.

Hard strijden voor de eerste plaats

Twee dagen na de brand ziet Paul Schellekens, lid van het team, toch 'een lichtpuntje aan het einde van de tunnel'. Vrijdag wordt de tweede race van het wereldkampioenschap Solar Boat Racen gevaren in Purmerend, en het team is net op tijd met het herstellen van de brandschade. Donderdagmiddag hebben ze de zonneboot getest op het droge.
'De boot werkt, dat is fijn', aldus Paul Schellekens. Maar het team is er nog niet klaar. 'De boot werkt nog niet maximaal', biecht Schellekens op. Het team gaat er desondanks hard voor vechten om alsnog wereldkampioen te worden.

Solar Boat Racen

Het wereldkampioenschap Solar Boat Racen bestaat uit vijf wedstrijden. De eerste race was vorige maand in het Friese Akkrum. Daar eindigde het Delftse team als tweede. Vrijdag wordt in Purmerend de tweede race gevaren, die twee dagen in beslag neemt. De laatste race is eind juli in Monaco.