Getuige zet verdachte gewelddadige straatroof op de foto

DEN HAAG - Een getuige van een gewelddadige straatroof in Den Haag heeft een foto gemaakt van één van de verdachten. Tijdens de beroving raakte een 34-jarige man gewond en raakte hij een aantal waardevolle spullen kwijt.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 26 juni. Meer zaken zijn hier vinden.

Het slachtoffer loopt op dinsdagochtend 5 juni naar zijn auto, die staat geparkeerd in de Hendrik Zwaardecroonstraat in Den Haag, vlakbij de kruising met de Schenkkade. Aan de overkant van de straat staan drie mannen. Eén van hen komt op hem af om de weg te vragen. Op het moment dat de 34-jarige man dat uitlegt, komen de andere twee mannen op hem af.

Eén van de daders pakt het slachtoffer in een wurggreep en de ander slaat hem tegen zijn hoofd. Ze pakken zijn sleutels, horloge en telefoon en gaan er vandoor. De man blijft achter met wat blauwe plekken, een zere keel en een snee in zijn vinger.

Daders splitsen zich op

Na de beroving rennen twee daders weg richting de Theresiastraat. De derde rent richting station Laan van Nieuw Oost-Indië. Op dat moment is hij door een getuige op de foto gezet. De politie hoopt dat u de man herkent aan de hand van die foto's.

Weet u wie het is?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel dit artikel: