West Wekker: bewonersavond in Noordwijk en komt er een wielerronde naar Den Haag?

Bewonersavond Noordwijk na noodverordening
Bewonersavond Noordwijk na noodverordening © Omroep West
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is vrijdag, dus het weekend staat voor de deur. Na het lezen van de West Wekker ben je ook op deze laatste dag van de werkweek weer op de hoogte van het laatste nieuws. Zo wil Richard de Mos een grote wielerronde naar Den Haag halen en in zee bij Wassenaar is gisteravond vermoedelijk een lichaam gevonden.
1. Richard de Mos wil grote wielerronde naar Den Haag halen
Richard de Mos heeft grootse plannen als het gaat om het organiseren van sportevenementen in Den Haag. Dit weekend finisht de Volvo Ocean Race op Scheveningen, de grootste zeilrace om de wereld, maar hierna wil De Mos doorpakken. In de toekomst wil hij de start van een grote wielerronde naar de stad halen.
2. Vermoedelijk lichaam gevonden in zee bij Wassenaar
De politie heeft in de zee bij de Wassenaarseslag in Wassenaar vermoedelijk stoffelijke resten gevonden. Dat bevestigt de politie aan Omroep West. De politie denkt dat het om een lichaam gaat, maar dat moet nader onderzoek bevestigen. Iets voor de klok van 20.00 uur kreeg de politie de melding binnen.
3. Noordwijk en de noodverordening: hoe gaat het nu verder?
De gemeente Noordwijk heeft gisteravond een bewonersavond georganiseerd voor bewoners en ondernemers uit het gebied van de noodverordening. De verordening werd afgekondigd door burgemeester Jan Rijpstra om de onrust op en rondom het Rederijkersplein in de wijk Boerenburg tegen te gaan. De gemeente Noordwijk had twaalfhonderd uitnodigingen verstuurd voor de bewonersavond. Ruim honderd mensen waren aanwezig.
4. Volvo Ocean Race-boten onderweg naar Scheveningen, finish komt dichterbij
Gaat Team Brunel de Volvo Ocean Race winnen op Scheveningen? Vanuit Gotenburg in Zweden, varen de boten eerst in westelijke richting naar de Noorse kust. Vanuit daar wordt er koers gezet naar het Deense Aarhus, waarna de boten richting ons land varen. De boten zijn nu iets meer dan een halve dag onderweg. Omroep West volgt alles de komende week op de voet.
Weer: De dag start winderig en er kunnen hier en daar wat buien vallen. In de middag is de kans op regen kleiner, maar er is weinig ruimte voor de zon. Er staat behoorlijk wat wind en het wordt niet warmer dan 15 graden.
Vanavond op TV West: Volvo Ocean Race, op weg naar de finish in Scheveningen
Na 45.000 zeemijlen finisht de langste en zwaarste zeilrace ter wereld zondag voor het eerst in de geschiedenis in Nederland. Na een inspannende tocht van negen maanden is de legendarische aankomst van de Volvo Ocean Race in Den Haag - Scheveningen. De finish belooft voor de zeilers en de tienduizenden toeschouwers een onvergetelijk sportmoment te worden.