Burgemeester Zoetermeer prijst melder van wapen op school

ZOETERMEER - Door een goede samenwerking tussen de politie en het mboRijnland in Zoetermeer is daar donderdag een vuurwapen in beslag genomen. Dat heeft burgemeester Charlie Aptroot gezegd. Een 18-jarige jongen die het wapen bij zich had, werd aangehouden.

'Complimenten voor degene die de melding heeft gedaan. Wapens horen gewoon niet thuis in de stad', aldus Aptroot vrijdag tegen Omroep West.

De burgemeester gaat voorlopig geen extra maatregelen op scholen in Zoetermeer nemen. 'Dit lijkt veilig om te doen, maar we moeten niet uit angst allerlei beslissingen nemen.'

Leerling met vuurwapen

Het incident gebeurde op het mboRijnland. Daar liep de 18-jarige jongen met een vuurwapen op zak. Een medeleerling zag dit en waarschuwde de politie. Agenten pakten daarna de jongen op. Over de identiteit van de jongen, hoe hij aan het wapen kwam en wat hij ermee van plan was, is niets bekend.

Volgens een woordvoerder van de school wordt slachtofferhulp aangeboden aan studenten die bij de aanhouding in de gang waren. Hij wilde niet zeggen of de jongen van school moet of wat zijn straf is. Wel gaf de woordvoerder aan dat iedereen op de school geschrokken is.

De jongen wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt een politiewoordvoerder.

Meer over dit onderwerp:
POLITIE WAPEN ZOETERMEER MBORIJNLAND
Deel dit artikel: