Instellingen

Team Brunel wacht zware taak voor eindzege Volvo Ocean Race: 'Alles is nog mogelijk'

Bouwe Bekking aan boord van de Brunel
Bouwe Bekking aan boord van de Brunel © Sam Greenfield/Volvo Ocean Race
DEN HAAG - De haven van Scheveningen komt voor de Volvo Ocean Race-deelnemers steeds dichterbij. Team Brunel zit samen met het Spaanse Mapfre en Chinese Dongfeng in een spannende strijd om de eindzege verwikkeld. Schipper Bouwe Bekking en zijn bemanning varen zaterdagmiddag vijfde en dus wacht er nog een zware taak voor de Nederlandse boot. 'Alles is nog mogelijk', is Bekking optimistisch.
'Het goede nieuws is: we zijn op weg naar Den Haag (Scheveningen)', begint Bekking zijn korte update vanaf de Brunel-boot. 'We hebben nog wel wat werk te doen. We moeten denken aan de vorige etappe, toen we een dag voor de finish 25 mijl achter lagen. Alles is nog mogelijk. We gaan ons best doen, maar het zal lastig worden.'
De organisatie verwacht dat de eerste boten, die bijna de Noordzee op gaan, zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 de haven van Scheveningen binnenvaren. Omroep West doet uitgebreid verslag van het evenement. Zo mis je helemaal niets via onder andere ons liveblog.

LEES OOK:

In de Omroep West-serie Volvo Ocean Race, de finish in Scheveningen, blikken we vooruit op de aankomst van de grootste zeilrace ter wereld in de Scheveningse haven. Bekijk hieronder aflevering 3, klik hier voor de eerste en tweede aflevering.