Appartementen Poeldijk ontruimd vanwege rook, bewoners elders opgevangen

POELDIJK - Een wooncomplex aan de Wittebrug in Poeldijk is in de nacht van zaterdag op zondag gedeeltelijk ontruimd vanwege brand met een zware rookontwikkeling. Het vuur was snel geblust, vertelt een brandweerwoordvoerder. Omdat er veel rook was vrijgekomen moeten er veel appartementen worden ontruimd. Twee personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd, de slachtoffers hebben vermoedelijk rook ingeademd.


Het pand was vroeger een seniorencomplex, maar wordt tegenwoordig ook door anderen bewoond. Een aantal bewoners is met hulp van een hoogwerker uit hun woning gehaald. De bewoners worden opgevangen in een naastgelegen gebouw. Inmiddels is de burgemeester van Westland, Agnes van Ardenne ook ter plaatse.

'Op dit moment (3.30 uur) zijn we nog bezig met controleren van de appartementen en het ventileren. Er is zoveel rook vrijgekomen bij de brand, die rook heeft zich vermoedelijk via een liftschacht of een trappenhuis snel over de verschillende etages verspreid. Hoe lang het controleren, inspecteren en ventileren, gaat duren kan ik niet aangeven', aldus de brandweerwoordvoerder.

Mogelijk is de oorzaak een scooter die vlam vatte.

Meer over dit onderwerp:
WITTEBRUG POELDIJK
Deel dit artikel: