Veertig woningen Poeldijk onbewoonbaar door brand; bewoners tijdelijk in hotels

POELDIJK - Door een brand in een appartementencomplex in Poeldijk zijn veertig woningen tijdelijk niet bewoonbaar. De appartementen hebben rookschade opgelopen. De bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in hotels in het Westland.

De brand was in de nacht van zaterdag op zondag ontstaan in een berging waar een scooter vlam vatte. Vanwege de rook die daarbij vrijkwam werd het pand ontruimd. Vier personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Ze hebben vermoedelijk rook ingeademd.

Het pand aan de Wittebrug was vroeger een seniorencomplex, maar wordt tegenwoordig ook door anderen bewoond. De brandweer ontruimde ruim honderd woningen en een aantal bewoners is met hulp van een hoogwerker uit hun woning gehaald. De mensen werden opgevangen in een naastgelegen gebouw.

De meeste geëvacueerde bewoners zijn senioren. 'Het zijn wat oudere mensen, soms met een hulpvraag' zegt een woordvoerder van de gemeente. Martien van Dijk is een van de bewoners die uit hun huis moesten. Hij zegt tegen Omroep West: 'ik heb een knappe ervaring opgedaan als er brand is in een bejaardenhuis .Om kwart voor twee ontstond de brand en om twee uur stonden ik en mijn vrouw in die hoogwerker . Dat maak je natuurlijk nooit mee. De rook was enorm. Ik kon er niet doorheen ik kreeg het meteen benauwd.'

Meer over dit onderwerp:
POELDIJK EVACUATIE
Deel dit artikel: