Club One in Zoetermeer definitief dicht

Schietpartij Club One Zoetermeer
Schietpartij Club One Zoetermeer © Regio15
ZOETERMEER - Club One in Zoetermeer blijft definitief dicht. Burgemeester Aptroot van Zoetermeer heeft de drank- en horecavergunning van de club ingetrokken. Club One werd in maart voor een jaar gesloten door de burgemeester, nadat de ingang was beschoten met een automatisch wapen.
In februari was er een incident met een zwaar explosief. De club aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer kreeg een waarschuwing en moest twee weken dicht. Een maand later werd de ingang beschoten. De burgemeester sloot de club voor een jaar.
Burgemeester Aptroot kondigde na die maatregel al aan dat hij de club liever zag verdwijnen uit Zoetermeer. 'Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat ze eerst nog eens gaan nadenken of je zo'n zaak wilt hebben. En als je hem wilt hebben, wat mij betreft liever niet in Zoetermeer', zei Aptroot.

Club No Limit ook dicht

In april heeft het Landelijk Bureau Bibob de burgemeester geadviseerd de vergunning in te trekken. Bibob doet onderzoek naar de integriteit van ondernemers. Aptroot heeft het advies opgevolgd, laat hij in een brief aan de gemeenteraad weten.
De eigenaar van Club One wil niet reageren op de sluiting. Club One was de opvolger van Club No Limit, in hetzelfde pand aan de Van der Hagenstraat. No Limit raakte ook de drank- en horecavergunning kwijt na geweldsincidenten.