Brand in Poeldijk: rookmelders ontbraken in gebouw

POELDIJK - In het Poeldijkse wooncomplex waar afgelopen weekend brand uitbrak, hingen geen rookmelders. Dat bevestigen burgemeester Agnes van Ardenne van de gemeente Westland, Veiligheidsregio Haaglanden en woningcorporatie Arcade. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Dat er geen brandmelders waren in het gebouw aan de Wittebrug, maakte burgemeester Van Ardenne maandagmiddag bekend op een bewonersbijeenkomst. 'Ik weet niet of dat normaal is. Arcade heeft die melding gedaan en we moeten verder uitzoeken hoe dat zit', sprak ze.

De aanwezigheid van rookmelders in het pand is volgens Arcade niet verplicht vanwege het bouwjaar. Het complex komt uit de jaren zeventig. De woningbouwvereniging zegt wel dat ze van plan was maatregelen te nemen om de brandveiligheid te verbeteren. 'Dit doen wij voor heel ons woningbezit. De Wittebrug was als één van de eerste complexen aan de beurt. Het is dus heel vervelend dat dit nu net is gebeurd.'

'Iedereen moet een rookmelder installeren'

Veiligheidsregio Haaglanden wijst erop dat een brandmeldinstallatie niet verplicht is in een gebouw met zelfstandige woonruimtes. 'Wij raden iedere individuele bewoner aan om een rookmelder in zijn woning te installeren', laat een woordvoerder weten.

Sinds de nacht van zaterdag op zondag - toen er brand was uitgebroken in een garagebox van het wooncomplex - zijn 42 appartementen onbewoonbaar. Aan gedupeerde bewoners is op de informatiebijeenkomst maandag te kennen gegeven dat ze nog één nacht kunnen verblijven in hotels binnen de gemeente. Daarna kunnen ze terecht in een Vlaardings hotel.

Meer over dit onderwerp:
POELDIJK BRAND WITTEBRUG ROOKMELDERS ONTRUIMING
Deel dit artikel: