'Mister ARC' neemt na 12 jaar afscheid: een stille kracht, die geen gekke dingen doet

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met 341 wedstrijden in de hoofdmacht van ARC heeft Machiel van Maarseveen (32) een clubrecord in handen. Ter ere van zijn afscheid als voetballer kwamen tientallen oude bekenden bij elkaar op sportpark Zegersloot, thuishaven van de Alphense club.

Daar kreeg de verdediger niet alleen een publiekswissel, compleet met vuurwerk en applaus. 'Mister ARC' ging ook op de schouders. En werd vervolgens in de sloot gegooid... 'Leuk om al die maten van vroeger weer bij elkaar te zien en in de kleedkamer verhalen op te halen. Super dat ze dit regelen', reageert Van Maarseveen, die met ARC promoveerde naar de hoofd- en topklasse, maar ook weer degradeerde naar de eerste klasse.

'Machiel was voor mij altijd een heel stille kracht', vertelt oud-trainer en ex-profvoetballer Edwin Vurens. Onder hem beleefde Van Maarseveen tropenjaren met ARC op het hoogste amateurniveau. 'Hij was niet nadrukkelijk aanwezig in de kleedkamer, maar hij deed zijn ding en dat deed hij naar behoren. Hij speelde altijd een voldoende.'

'Met die jongen kan je nooit ruzie krijgen'

Diezelfde mening zijn voormalig ploeggenoten Gert Labots en Stefan Schaafsma toegedaan. 'Ook als het zijn wedstrijd is, als het om hem draait. Hij doet geen gekke dingen, gaat niet lekker voorin lopen. Nee hoor, hij voert zijn taken uit. Levert keurig die bal weer in. Precies zoals je hem kent, en waar-ie ook gewoon hartstikke goed in is', aldus Labots.

Schaafsma: 'Machiel is wat dat betreft een no-nonsensefiguur, hij staat altijd zijn mannetje. Met die jongen kan je nooit ruzie krijgen. Ik denk dat dat gewoon heel goed past bij ARC. Machiel was geen vedette, maar een jongen die er altijd stond. In mijn ogen de beste rechtsback die ik heb meegemaakt.'

Bekijk hieronder de volledige reportage die mediapartner Studio Alphen heeft gemaakt.

LEES OOK: Oudgedienden 20 jaar na kampioenschap ARC: 'Heel de Bollenstreek vernederd'

Deel dit artikel: