Zwembond geschrokken van aanhouding Leidse waterpolocoach

LEIDEN - De Nederlandse zwembond KNZB is geschrokken van de aanhouding van de waterpolocoach van ZVL-1886. Koen P., De nieuwe hoofdtrainer van de mannenploeg uit Leiden, werd vorige week opgepakt vanwege 'grensoverschrijdend gedrag', nadat twee jeugdspeelsters aangifte hadden gedaan.
De zwembond schrijft in een korte verklaring: 'De KZNB is vanzelfsprekend erg geschrokken van deze zaak en staat in nauw contact met ZVL-1886 en de politie', 'In verband met het lopende onderzoek doet de KNZB verder geen mededelingen over deze zaak.' Als er mensen zijn die vragen hebben over deze zaak dan kunnen ze contact opnemen met de KNZB. De zwembond heeft een vertrouwenspersoon paraat staan.
De 32-jarige verdachte, Koen P., werd onlangs aangesteld als coach van de mannenploeg van ZVL. Hij leidde de vrouwenploeg vier jaar geleden naar de Nederlandse titel. De trainer pakte met ZVL ook vier keer op rij de beker. Hij werd vorige week opgepakt nadat twee minderjarige meisjes aangifte tegen hem deden. De man werkt ook bij het Leonardo College in Leiden.