Modern Panorama Mesdag krijgt nu echt vorm

DEN HAAG - Het moderne Panorama Mesdag op het strand van Scheveningen krijgt steeds meer vorm. Streetartists uit Den Haag beschilderen een bouwwand die precies even lang is als het originele Panorama van Mesdag.

‘We werken vooral met spuitverf, dus als het te hard waait is de verf al weg voordat hij op de muur zit’, zegt kunstenaar Ringo Mollinger. Hij werkt aan zijn sectie van het kunstwerk.

Want iedere kunstenaar heeft een sectie toegewezen gekregen. Een stuk wand waarop hij kan doen wat hij wil. Tenminste, zo lijkt het. Maar schijn bedriegt. ‘Voor een streetartist zijn er best veel regels. Alle secties hebben dezelfde horizon zodat het in principe doorloopt. En het thema staat ook vast: Scheveningen.

Zand, zee en zilte lucht

Het kunstwerk wordt gemaakt in de buitenlucht pal in de wind en dat laat zijn sporen na. Ringo wijst op een stuk van het kunstwerk waar echt al schade te zien is. ‘Of het nou zand is of zout van de zee, ik weet het niet. Maar er komt wel een vernislaag overheen anders houdt het niet.’ Sowieso is het moderne Panorama vergankelijk. Als de bouwmuur verdwijnt, verdwijnt ook het kunstwerk. ‘Het blijft streetart’.

LEES OOK: IN BEELD: Kale bouwwand wordt steeds kleurrijker

Meer over dit onderwerp:
SCHEVENINGEN PANORAMA MESDAG KUNST CULTUUR
Deel dit artikel: