Bewoners De Wittebrug voorlopig nog niet naar huis na brand

DEN HAAG - Het duurt nog een week tot vijf weken voordat alle bewoners van De Wittebrug in Poeldijk weer terug naar hun appartement kunnen. Afgelopen weekend moesten 42, veelal oudere, bewoners hals over kop in het holst van de nacht hun woning uit omdat er een flinke brand was uitgebroken in het fietsenhok.

Veel mensen die in de nacht van zaterdag op zondag hun woning uit moesten bivakkeren tijdelijk in verschillende hotels, zoals bijvoorbeeld het Bastionhotel in Vlaardingen. Daar worden ze door het personeel aardig in de watten gelegd. 'Het is hier de afgelopen dagen prima geweest, maar je zit toch liever thuis’, zegt Wim Liekens.

Volgens de ouderen in dit hotel kan het nog wel weken duren voordat ze weer naar hun appartementen kunnen. Bij de brand kwam zoveel rook vrij dat het hele complex onder de roet zit, en dat moet allemaal schoongemaakt worden.

Hoogwerker

'Ik hoop dat het eerder kan', zegt Grart van Dijk, 'dat ze sneller klaar zijn ofzo. Maar we zitten net in de ergste hoek.' Grart en haar man werden tijdens de brand uit hun woning gehaald met behulp van een hoogwerker van de brandweer. 'Een hele belevenis, maar ik hoef het niet nog een keer mee te maken.'

Bewoner Wim Liekens heeft ook heftige dingen meegemaakt tijdens de brand. 'Ik ben met m'n stomme hoofd de lift in gegaan met mijn scootmobiel. Maar die kwam in een mum van tijd vol rook te staan en eenmaal in de hal was het niet veel beter.' Hij moest vanwege het inademen van de rook met spoed naar het ziekenhuis.

Brandstichting

Nu voelt hij zich nog steeds niet optimaal. 'Geestelijk en lichamelijk gaat het nog niet zo best. Zoiets gaat je toch niet in de kouwe kleren zitten.' De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken, maar helemaal zeker is dat nog niet.

Meer over dit onderwerp:
WITTEBRUG POELDIJK BRAND BRANDWEER
Deel dit artikel: