Brasil, lalalalala: vreugde bij de Brazilianen in de Haagse Schilderswijk

DEN HAAG - Het is gezellig druk bij Saboras da Terra in de Haagse Schilderwijk. Brazilianen zijn bij elkaar gekomen in de winkel van Renata Martiens om samen de wedstrijd Servië – Brazilië  te kijken. ‘Je kunt natuurlijk ook thuis naar kijken, maar hier is het veel gezelliger,' zegt Renata Martiens.

De Brazilianen zijn gekleed in geelgroene outfits en kijken gespannen naar de wedstrijd.  'Mijn hart klopt, klopt in mijn… Ja, ja, ja, goaaaaaaaaal,' schreeuwt een Braziliaanse.

Ze gaat helemaal uit haar dak als Jose Paulo Bezerra Maciel Junion de Brazilianen in de eerste helft naar de 1-0 schiet. Een klein groepje rent  de straat op om daar te dansen en te zingen en een voorbijgaande auto op de Haagse Hoefkade toetert vrolijk mee.

Schilderwijk zoekt nieuwe helden

Itai Cohn is ook naar Saboras da Terra gekomen. Hij is joods en zet zich in voor een positievere kijk op de Schilderswijk. 'Marokko ligt er al uit en de Schilderwijk is duidelijk op zoek naar nieuwe helden om te supporten', zegt hij.

'Brazilië heeft een fantastisch team en je hebt een redelijke Braziliaanse gemeenschap in de Schilderwijk dus wat is er dan leuker om hier naar Servië-Brazilie te kijken', aldus Cohn.

Schilderswijk als internationale wijk op de kaart

'Dit jaar doet Nederland niet mee,' gaat Cohn verder. 'Dus het is een extra kans om de Schilderswijk als internationale wijk extra in de spotlights te zetten en dit Braziliaanse voetbal feest te vieren. Nederland is in deze wijk misschien wel het enige team wat niet vertegenwoordigd is op het WK.'

De Brazilianen winnen overtuigend van de Serviërs wanneer Tiago Silva in de 68ste minuut de Brazilianen naar 2-0  schiet. En de Brazilianen, die vieren feest.

Meer over dit onderwerp:
WK 2018 SCHILDERWIJK DEN HAAG
Deel dit artikel: