Zoekactie vermisten aanvaring duurde lang door onduidelijkheid

DEN HAAG - De zoekactie naar vermisten na de aanvaring donderdagavond tussen twee boten in de haven van Scheveningen duurde lang omdat het onduidelijk was hoeveel mensen overboord waren geraakt. Dat zegt de brandweer tegen Omroep West.

'Rond half zeven kwamen twee boten met elkaar in aanvaring. Daarbij zijn mensen te water geraakt. Het was eerst niet duidelijk om hoeveel mensen het ging', aldus woordvoerder John Kardol van de brandweer.

'Inmiddels weten we dat we iedereen in beeld hebben en dat iedereen op de kant is. Daarom is de zoekactie gestopt.' Kardol erkent dat de zoekactie lang duurde. 'Het was heel lang onduidelijk, en zo lang het onduidelijk was zijn we met de reddingsbrigade, KNRM en brandweer heel druk geweest om delen van de haven uit te kammen', zegt hij.

Twee boten

Volgens Kardol zaten op de ene boot die bij de aanvaring betrokken was drie mensen, en op de andere boot acht. Die boot was een zogeheten RIB, een rubberboot die met hoge snelheid kan varen. 'Van die acht mensen raakten er een aantal te water. Één van hen wisten we op de kant te krijgen en werd daar gereanimeerd.'

Dat is niet gelukt, het slachtoffer is op de kant overleden. Zijn of haar identiteit is niet bekendgemaakt. 'Er moesten ook drie mensen naar het ziekenhuis. Een aantal anderen is ter plaatse gecontroleerd, maar hoefde niet vervoerd te worden', aldus de woordvoerder van de brandweer.


LEES OOK: KIJK TERUG: Persconferentie over ongeluk Scheveningen

Meer over dit onderwerp:
VOLVO OCEAN RACE SCHEVENINGEN ONGELUK
Deel dit artikel: