Getuige na bootongeluk: 'We stonden te wachten op de boot'

DEN HAAG - Om 18.30 uur zou Jacqueline van der Zwan, onderwijsmanager van ROC Mondriaan, een boottocht maken vanuit de haven van Scheveningen. Vanwege 'te heftig weer' werd dit echter uitgesteld. Even later vond een ernstige botsing plaats tussen twee boten.

'We stonden te wachten om op de boot te gaan. We kregen de boottocht aangeboden omdat onze studenten van Mondriaan hier voor een deel de catering verzorgen', vertelt Jacqueline. Omdat het te heftig weer was, werd Jacqueline echter naar de Beachlounge gestuurd voor een hapje en een drankje.

Terwijl Jacqueline in de Beachlounge in afwachtig was of haar boottocht nog door zou gaan, ging het op het water vreselijk mis. Twee boten botsten tegen elkaar in de Scheveningse haven. Hierbij viel een dode. Ook zijn er gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

Verslagenheid bij studenten

'We denken dat het net de boot voor ons is geweest, dat daarmee het ongeluk is gebeurd', zegt Jacqueline. 'Er was ontzettend veel muziek in de Beachlounge, dus we hebben niet echt ambulances en sirenes gehoord. Ik zag wel een traumahelikopter, maar eigenlijk hadden we niks door.'

'Het is vreselijk. Je merkt het ook aan onze studenten, die zijn echt verslagen dat het zo dichtbij en tijdens zo'n mooi evenement gebeurt', aldus Jacqueline. 'Het is terecht dat alles is afgelast nu'

LEES OOK: Krikke na bootongeluk: 'Dit werpt een donkere schaduw'

Meer over dit onderwerp:
VOLVO OCEAN RACE BOOTONGELUK ONGELUK BOTEN
Deel dit artikel: