Tennisster Rus tegen Serena Williams op Wimbledon, Bertens tegen qualifier

© OrangePictures
DELFT - De in Delft geboren tennisster Arantxa Rus moet het in de eerste ronde van Wimbledon opnemen tegen Serena Williams. De Amerikaanse won de tennistitel in Londen zeven keer. Kiki Bertens uit Wateringen heeft een op het oog makkelijke loting met de Tsjechische Barbora Stefkova als tegenstander.
Rus -nummer 107 van de wereld- speelde nog nooit tegen de tennisvedette. Williams is afgezakt naar de 183ste plek op de wereldranglijst omdat ze in verwachting was. Op Wimbledon heeft Williams dankzij haar palmares een beschermde status gekregen, als nummer 25 van de plaatsingslijst.
Kiki Bertens begint op Wimbledon met een partij tegen Barbora Stefkova. De 23-jarige Tsjechische plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema. Ze is de nummer 715 van de wereldranglijst. Bertens is in Londen als twintigste geplaatst.
Haase tegen Roemeen

Bij de mannen stuit Robin Haase op de Roemeen Marius Copil. Copil, de nummer 95 van de wereldranglijst, won eerder dit seizoen een wedstrijd van Haase. Haase staat 44e in het mondiale klassement.