Hij wappert weer: Haagse vlag terug op Rotterdam The Hague Airport

DEN HAAG - Hij wappert. Sinds deze week hangt er weer een groen-gele vlag bij Rotterdam The Hague Airport. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchthaven.

De Groep de Mos stelde afgelopen zaterdag vragen over het ontbreken van de Haagse vlag op het vliegveld dat al in 2010 werd omgedoopt in Rotterdam The Hague Airport. De partij was getipt door zakenman John van Zweden die onlangs signaleerde dat bij het hoofdgebouw van het vliegveld allerlei vlaggen wapperden – de Europese, de Nederlandse, De Zuid-Hollandse, de Rotterdamse – behalve die van Den Haag.

Raadslid René Oudshoorn van Hart voor Den Haag/Groep de Mos stelde direct schriftelijke vragen. ‘Beide gemeenten en de luchthaven profiteren van elkaars naamsbekendheid en van de associatie die plaatsvindt tussen elkaars sterke punten. Bovendien heeft Den Haag destijds ruim een miljoen euro aan promotie in de naamsbekendheid gestoken, dan mag je toch op zijn minst de geel-groene Haagse vlag op een prominente plek er voor terug verwachten’, verklaarde hij zaterdag.

Direct opgehangen

Een woordvoerder van Rotterdam The Hague Airport stelt dat er na het omdopen van de naam wel een citymarketingvlag van Den Haag heeft gehangen, maar dat die om onbekende redenen was verdwenen. Nadat het vliegveld ter ore kwam dat er in Den Haag onrust was ontstaan over het ontbreken van de Haagse vlag, werd die afgelopen week direct opgehangen. ‘Terecht ook’, aldus de woordvoerder.

Oudshoorn zegt ‘heel blij’ te zijn. Het raadslid: 'Wij hebben er natuurlijk geld in gestoken en het is ook goed voor de promotie van Den Haag. Perfect dat het nu is geregeld.’ Overigens is niet iedereen het met hem eens. Fractieleider Arjen Kapteijns liet zaterdag weten weinig begrip te hebben voor het pleidooi van de Groep de Mos en noemde het toen een 'onbenullig punt'.Deel dit artikel: